Elérhetőség

Varsányi Irén utca 33/B
H-1027 Budapest,
Hungary

E-mail: hontidentoffice@gmail.com

Skype: dentistinhungary.hu

Telefon/fax: +36 1 212 22 80

Visszahívást kérek


pl.: 30 1234567

A fenti adatközléssel Ön hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink megkeressék Önt telefonon vagy e-mailben, a rögzített adatok alapján, időpont egyeztetés céljából. Adatait egyéb célra (pl. hírlevél, stb.) külön hozzájárulás nélkül nem használjuk fel.

Részletes adatvédelmi tájékoztatónkat itt olvashatja el.

Fogtömések

Fehér fogtömések

Rendelőnkben kizárólag fehér fogtömést, fogszínű fogtömést készítünk.

Ehhez rendszerint először érzéstelenítő injekciót adunk, majd kifúrjuk a szuvas, beteg fogszövetet, a régi tömésmaradványokat. A fehér fogtömés, eltérően a hagyományos amalgám (szürke fém) tömésektől, ragasztásos technológiával készü,l ezért direkt adhezív restaurációnak is hívjuk. A fehér fogtömést a ragasztó felvitele után mindig rétegenként építjük a fogba. Az esetek döntő részében a fehér fogtömés segítségével a fog eredeti alakja, mérete, színe helyreállítható.

Régi csúnya tömés
Régi csúnya tömés

Esztétikus restauráció
Esztétikus restauráció

Nem záró, elégtelen, csúnya tömések cseréje

A modern ragasztott esztétikus tömésterápiával, fehér fogtöméssel a fog teljesen élethű helyreállítása valósítható meg. A különböző színű és transzparenciájú tömőanyagok használata a fog szerkezetének legaprólékosabb ismeretével teljesen élethű restaurációk elkészítését teszi lehetővé.

Tág fogközök eltüntetése

Sokakat zavar a fogai közötti kisebb-nagyobb rés. A harmónikus fogazatnál a fogak szorosan illeszkednek egymáshoz, a szájüregi fekete háttér nem látszik. Fogászati tömőanyaggal, ragasztásos technikával a fog fúrása és csiszolása nélkül tudjuk zárni ezeket a réseket, valamint a fog sarkainak és egyéb részeinek korrekciójával elérhetünk harmónikus eredményt.

Részárás előtt
Részárás előtt

Részárás után
Részárás után

Letört metszőfogak restaurálása

A letört metszőfogak esztétikus restaurálása a fogászat egyik legnehezebb feladata. A törés kiterjedésétől függően lehetőség van csiszolás nélkül, ragasztott esztétikus restauráció készítésére. Nagyobb sérülések esetén a fog külső oldalából kb. 1-1,5 mm-t lecsiszolunk és direkt esztétikus héjat készítünk. Ha a fog sérülése egészen kiterjedt vagy ha már korábban is tömött volt, szükség lehet csiszolás után kerámiahéj, fémkerámia vagy fémmentes kerámia korona készítésére.

Letört metsző fog
Letört metsző fog

Felépített metszőfog
Felépített metszőfog

Kerámia inlay (betét)

Gyakori probléma, hogy a rágófogakban kiterjedt szuvasodást követően egészen nagy, a fog több felszínére kiterjedő tömést kell készíteni. Az inlay fő előnye a töméssel szemben, hogy a természetes foggal teljesen megegyező a szomszédos fogak felé tekintő oldala, így minimális az esélye az ételbeékelődésnek. A rágófelszíni barázdarendszer is megegyezik a természetes foggal. Az inlay esetén a fog fúrása után gumilenyomatot készítünk, majd a fogtechnikus készíti el gipszmintára az inlay-t. Ezt speciális fogászati ragasztóval rögzítjük. A kerámia inlay anyagának keménysége gyakorlatilag megegyezik a természetes fogzománc keménységével, így kopása és egyéb tulajdonsági is a fogzománchoz teljesen hasonlóak.

Rossz többfelszínű amalgám tömés
Rossz többfelszínű
amalgám tömés

Inlay-hez kifúrt fog
Inlay-hez kifúrt fog

Elkészült kerámia inlay
Elkészült kerámia inlay