Elérhetőség

Varsányi Irén utca 33/B
H-1027 Budapest,
Hungary

E-mail: hontidentoffice@gmail.com

Skype: dentistinhungary.hu

Telefon/fax: +36 1 212 22 80

Visszahívást kérek


pl.: 30 1234567

A fenti adatközléssel Ön hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink megkeressék Önt telefonon vagy e-mailben, a rögzített adatok alapján, időpont egyeztetés céljából. Adatait egyéb célra (pl. hírlevél, stb.) külön hozzájárulás nélkül nem használjuk fel.

Részletes adatvédelmi tájékoztatónkat itt olvashatja el.

Fémmentes kerámia korona

Napjainkban folyamatosan nő a páciensek igénye a teljesen életszerű fogpótlásokra. A több évtizedes múltra visszatekintő fémkerámia korona is nagyon szép esztétikai eredményt nyújt, különösen a korábban elterjedten használt műanyag leplezésű koronákhoz képest.

Torlódott fogazat
Torlódott fogazat

Torlódott fogazat
Torlódott fogazat

Koronához előkészített fogak
Koronához előkészített fogak

Fogazat Empress koronákkal
Fogazat Empress koronákkal

A fokozatosan növekvő elvárások nyomására fejlesztették ki a korszerű, fémmentes, teljes kerámia koronát, és a fémmentes hidat. Régebben is léteztek fémmentes kerámia koronák, (jacket korona), de ezek erősségben, terhelhetőségben, stabilitásban, illetve megbízhatóságban meg sem közelítették napjaink fémmentes koronáit, hídjait.

Az 1990-es évek első harmadában jelentek meg a préskerámia elven készített fémmentes koronák. Ezek legismertebbje az Empress rendszer.

A CAD-CAM rendszerek fejlődésével, és a technológia olcsóbbá válásával elérhető közelségbe kerültek a cirkónium koronák. Ezeknél egy kerámia tömbből frézeli ki egy számítógép vezérelt frézgép a korona vagy a híd vázát (hasonlóan a fémkerámia koronák vázához). Erre kerül a leplező kerámia, mely a fog végső formáját adja.

Miért jobb, miért szebb a fémmentes kerámia korona, a fémmentes kerámia híd?

Biológiailag jobb a szervezet számára a fémmentes restauráció. A cirkónium, a préskerámia váz szövetbarát anyag.

Esztétikailag a fő előny a teljesen természetes megjelenés. A fémkerámia koronákat egy szakértő szem 30-50 cm-ről meg tudja állapítani, meg tudja különböztetni a saját fogaktól. Fémmentes kerámia korona, fémmentes kerámia héj esetében a restaurációt akár 20 cm-ről sem tudja megkülönböztetni a szakértő. Technológiailag a fő előnyt a fémmentes váz anyaga adja. A fény, hasonlóan a természetes fogakhoz, át tud menni a koronán, ezáltal a korona teljesen megkülönböztethetetlen a szomszédos természetes fogaktól.