Elérhetőség

Varsányi Irén utca 33/B
H-1027 Budapest,
Hungary

E-mail: hontidentoffice@gmail.com

Skype: dentistinhungary.hu

Telefon/fax: +36 1 212 22 80

Visszahívást kérek


pl.: 30 1234567

A fenti adatközléssel Ön hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink megkeressék Önt telefonon vagy e-mailben, a rögzített adatok alapján, időpont egyeztetés céljából. Adatait egyéb célra (pl. hírlevél, stb.) külön hozzájárulás nélkül nem használjuk fel.

Részletes adatvédelmi tájékoztatónkat itt olvashatja el.

Azonnali implantátum beültetés, terhelés

Implantátum beültetési módszerek

1. Az implantátumok beültetése történhet vágással, hagyományos ínylebenyes feltárással. Ebben az esetben a sebet varratokkal kell zárni, azokat 2 hét után kell eltávolítani. Erre akkor van feltétlenül szükség, ha az implantátum körüli csont szélesség és magasság nem elegendő, és csontpótlást kell végezni a beültetéskor.


Implantátum beültetése metszéssel

2. Az implantátum beültetése történhet ínymetszés nélküli minimál invazív beültetéssel. Ekkor a műtéti megterhelés minimálisra csökken, a beültetés csak egy néhány mm-es lyukon át történik, a műtét utáni duzzanat, érzékenység, esetleges kellemetlenség szinte teljesen elmarad. Ennek feltétele:

  • megfelelő csontkínálatkor 1-2 implantátum beültethető műtéti sablon nélkül szabad kézzel
  • több fog hiánya esetén fogtechnikus által készített sebészeti sablon használatával


    Implantációs sablon

  • komplikált esetben számítógép tervezésű 3D nyomtatóval kinyomtatott nagy pontosságú fúrósablonnal, M-Guide rendszerrel

Röviden az M-Guide rendszerrel történő implantátum beültetésről

Az eljárás lényege, hogy egy CBCT (CT) felvétel alapján egy speciális számítógépes program segítségével megtervezzük a fogazati státusznak és a szájviszonyoknak legjobban megfelelő fogpótlást. Az ehhez szükséges implantátumok helyét, térbeli helyzetét pontosan megtervezzük és a program ehhez rendel egy fúrósablon tervet. Egy 3D-s (3 dimenziós) nyomtató segítségével emberi kéz érintése nélkül 16 mikronos pontossági határral 1 nap alatt elkészítjük a fúrósablont.

Az M-Guide sablonnal végzett implantátum beültetés esetén a hagyományos ínyfelvágással járó műtéti technikához képest töredékére csökken a műtéti idő és a műtét megterhelése. Elkerülhető a lebenyképzés, az íny felvágása, a varrás, csak egy 4 mm átmérőjű lyukon keresztül ültetjük be az implantátumot. Mivel tudjuk pontosan előre az implantátumok majdani térbeli helyzetét többféle azonnali ideiglenes fogpótlást készíthetünk az implantátumok gyógyulása, integrálódása idejére.


CBCT felvétel készítése implantátum beültetése előtt


CBCT felvétel implantátum beültetés megtervezéséhez

CBCT felvétel készül a páciensről


Implantációs sablon tervezése implantátum beültetéséhez


Implantációs sablon készítése implantátum beültetéséhez

Speciális számítógép programmal a CT alapján megtervezzük az implantátumok helyét, méretét, állását, és a műtéti sablont.


Implantációs sablon implantátum beültetéséhez

3D-s (3 dimenziós) nyomtatóval elkészített beültetési sablon.


Implantátum beültetése implantációs sablonnal

Műtéti sablon segítésével metszés nélkül nagy pontossággal történik az implantátum beültetése.