Elérhetőség

Varsányi Irén utca 33/B
H-1027 Budapest,
Hungary

E-mail: hontidentoffice@gmail.com

Skype: dentistinhungary.hu

Telefon/fax: +36 1 212 22 80

Visszahívást kérek


pl.: 30 1234567

A fenti adatközléssel Ön hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink megkeressék Önt telefonon vagy e-mailben, a rögzített adatok alapján, időpont egyeztetés céljából. Adatait egyéb célra (pl. hírlevél, stb.) külön hozzájárulás nélkül nem használjuk fel.

Részletes adatvédelmi tájékoztatónkat itt olvashatja el.

Implantátum és fogpótlás 1-5 nap alatt

Akár altatásban is

A felkészült implantológus fogorvos, valamint a modern fogászati implantációs rendszerek az esetek jelentős részében ma már lehetővé teszik, hogy a páciens az implantátum beültetését követően rögtön, vagy néhány napon belül fogpótlással távozzon a rendelőből. Így nem kell fogak nélkül élnie az implantátum rendszerint több hónapos teljes gyógyulási, csontosodási folyamata során, illetve nem kell kivehető részleges vagy teljes fogpótlást viselnie.

A páciens kivizsgálása során tudjuk megmondani, hogy milyen implantátumon nyugvó ideiglenes rögzített fogpótlás készíthető, vagy akár a végleges fogpótlás is rögtön elkészíthető-e a beültetéskor.

Egy vagy több fog hiánya esetén

1 nap alatt az implantátum beültetésével egyidőben ideiglenes felépítmény kerül az implantátumba, erre készítjük el a rendelőben az azonnali ideiglenes koronát, hidat.

 • ideiglenes felépítmény + rendelői ideiglenes korona: 25.000Ft

Implantátum árak:

 • Cortex**** (izraeli): 90.000Ft……….3 év garancia, 4-5 hónap gyógyulási idő
 • Paltop**** (izraeli): 125.000Ft……….4 év garancia, 2-3 hónap gyógyulási idő
 • Cortex Conical vagy Paltop Conical***** (izraeli): 160.000Ft……….5 év garancia, 2-3 hónap gyógyulási idő
 • Straumann*****(svájci): 165.000-205.000Ft.…….5 év garancia, 1-2 hónap gyógyulási idő

Az implantátum ár nem tartalmazza az implantátum felépítményt, a fogpótlás árát, illetve a kezelés elvégzéséhez szükséges egyéb költségeket. Részletes ajánlathoz és pontos kezelési tervhez személyes konzultáció szükséges.


Fogpótlás implantátummal – implantátum beültetése


Fogpótlás implantátummal – felépítmény kerül az implantátumra


Fogpótlás implantátummal – korona kerül az implantátumra


Híd kerül az implantátumra

Lehetőség van magasabb esztétikai igényeknek megfelelő CAD-CAM technológiával készült nagyon esztétikus ideiglenes korona elkészítésére is 2 nap alatt. A végleges korona rendszerint az implantátum csontba történő teljes integrálódása után, néhány hónap múlva készül el.

Teljes foghiány esetén

Amennyiben akár alsó, akár felső teljes foghiánya van a páciensnek először meg kell határozni, hogy a fogelvesztés következtében mennyi csont és lágyszövet veszett el. Ezek mértéke határozza meg, hogy milyen típusú fogpótlás készíthető.

1. Csak a fogak hiányoznak, azok tartószerkezete ép, megtartott

Rögzített fogpótlás, híd készíthető 6-8 implantátumra

1 nap alatt az implantátum beültetésével egyidőben ideiglenes felépítmények kerülnek az implantátumokba, erre készítjük el a rendelőben az azonnali ideiglenes hidat.


Ideiglenes felépítmény és korona kerül az implantátumra

Lehetőség van magasabb esztétikai igényeknek megfelelő CAD-CAM technológiával készült nagyon esztétikus ideiglenes híd elkészítésére is 2 nap alatt. A végleges híd rendszerint az implantátum csontba történő teljes integrálódása után néhány hónap múlva készül el.

2. A fogak tartószerkezetében kis-közepes mértékű a hiány

„ALL ON FOUR”

Gyakori, hogy a fogelvesztés először a rágófogak területén történik, utána pedig a metszőfogaknál. A metszőfog területének csontállománya távol van a rágófogak területén húzódó idegtől, így ide az esetek jelentős részében lehetséges 4 implantátum beültetése. A hátsó implantátumok az ideget megkerülve ferdén kerülnek beültetésre, hogy a legnagyobb felszínen érintkezhessenek a csonttal és a lehető leghátsóbb megtámasztási pontot biztosítsák a fogpótlásnak. A ferde és függőleges implantátumok közötti szögeltérést speciális korrekciós felépítmények biztosítják. A beültetést követő 3-4. napra elkészül a végleges vagy a tartós ideiglenes csavarral rögzített fogpótlás.


All on four implantátum

Fogpótlás all on four implantátumra

VAGY

Rögzített fogpótlás, híd készíthető 6-8 implantátumra, rózsaszín kerámia műínnyel.

1 nap alatt az implantátum beültetésével egyidőben ideiglenes felépítmények kerülnek az implantátumokba, erre készítjük el a rendelőben az azonnali ideiglenes hidat.

Lehetőség van magasabb esztétikai igényeknek megfelelő CAD-CAM technológiával készült nagyon esztétikus ideiglenes híd elkészítésére is 2 nap alatt. A végleges híd rendszerint az implantátum csontban történő teljes integrálódása után néhány hónap múlva készül el.

3. Nagy hiány a fogak tartószerkezetében

Ebben az esetben kivehető fogpótlást kell készíteni, mely pótolja a hiányzó csontot és ínyt is a megfelelő esztétikai és funkcionális eredmény eléréséhez.

1 nap alatt elkészülhet a fogpótlás, ha a páciens rendelkezik megfelelő hagyományos teljes kivehető műanyag fogpótlással. 2 db implantátum kerül beültetésre a szemfogak (3. fog) területére. Ebbe kerül a golyós fejes felépítmény, melynek ellendarabját a meglévő fogsorba rögzítjük. A fogsor stabilitása így jelentősen nő.

3-5 nap alatt>3-5 nap alatt elkészülhet az új stéges fogsor vagy ideiglenes fogpótlás 2 vagy 4 implantátumra.


Ideiglenes stéges fogsor implantátumra


Stéges fogsor implantátumra

A kezelés menete

 1. A páciens fogászati vizsgálata, panoráma röntgen, esetleg CT felvétel készítése (CBCT)
 2. A foghiány területének elemzése: csont szélesség, magasság, minőség. Ez meghatározza milyen típusú fogpótlás készíthető.
 3. Implantátum beültetés és azonnali ideiglenes vagy végleges fogpótlás elkészítése.

Implantátum beültetési módszerek

1. Az implantátumok beültetése történhet vágással, hagyományos ínylebenyes feltárással.

2. Az implantátumok beültetése történhet ínymetszés nélküli minimál invazív beültetéssel. Ekkor a műtéti megterhelés minimálisra csökken, a beültetés csak egy néhány mm-es lyukon át történik, a műtét utáni duzzanat, érzékenység esetleges kellemetlenség szinte teljesen elmarad. Ennek feltétele:

 • megfelelő csontkínálatkor 1-2 implantátum beültethető műtéti sablon nélkül
 • több fog hiánya esetén sebészeti sablon használatával
 • komplikált esetben computer tervezésű 3D nyomtatóval kinyomtatott 3 dimenzióban pontos behelyezést biztosító sebészeti sablonnal
 • M-GUIDE sablonnal.

Elérhetőség

Varsányi Irén utca 33/B
H-1027 Budapest,
Hungary
E-mail: hontidentoffice@gmail.com
Skype: dentistinhungary.hu
Telefon/fax: +36 1 212 22 80