Elérhetőség

Varsányi Irén utca 33/B
H-1027 Budapest,
Hungary

E-mail: hontidentoffice@gmail.com

Skype: dentistinhungary.hu

Telefon/fax: +36 1 212 22 80

Visszahívást kérek


pl.: 30 1234567

A fenti adatközléssel Ön hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink megkeressék Önt telefonon vagy e-mailben, a rögzített adatok alapján, időpont egyeztetés céljából. Adatait egyéb célra (pl. hírlevél, stb.) külön hozzájárulás nélkül nem használjuk fel.

Részletes adatvédelmi tájékoztatónkat itt olvashatja el.

Ínykezelések , fogínykezelések

Az egyik legrettegettebb fogászati kórkép az ínygyulladás, az ehhez kapcsolódó ínyvérzés, ínyvisszahúzódás, ínyleépülés, ínytasak képződés, csontpusztulás, csonttasak képződés, majd a folyamat legvégén a fog, fogazat elvesztése. A folyamatért a szájban lévő baktériumok, ezek anyagcsere termékei tehetők felelőssé.

Sokan gondolják, hogy ez döntően öröklődő folyamat. Valójában csak kis részben tehetők felelőssé a genetikai adottságok.

A folyamat hátterében sok tényező együttese áll. Nyálösszetétel, szájbaktériumok száma, aránya, fogak állása, tisztíthatósága, vastag vagy vékony ínytípus, stb.

A legfőbb felelős és a legtöbb beavatkozási lehetőséget igénylő rész a foglepedék, a fogkő és a bennük élő baktériumok - fontos ezek hatékony, rendszeres eltávolítása. Ez a lepedékeltávolítás egyrészt a megfelelő technikájú egyéni szájápolásból (fogmosás, fogselyem, fogköz tisztító eszközök) és kémiai szerek (megfelelő szájöblítők) használatából áll. Másrészt pedig az elmeszesedett lepedékből kialakult fogkő íny feletti és ínybarázda alatti rendszeres eltávolításából.

Nagy mennyiségű fogkő a fognyakon
Nagy mennyiségű fogkő a fognyakon

Tiszta fogfelszín a fogkőeltávolítás után
Tiszta fogfelszín a fogkőeltávolítás után