Elérhetőség

Varsányi Irén utca 33/B
H-1027 Budapest,
Hungary

E-mail: hontidentoffice@gmail.com

Skype: dentistinhungary.hu

Telefon/fax: +36 1 212 22 80

Visszahívást kérek


pl.: 30 1234567

A fenti adatközléssel Ön hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink megkeressék Önt telefonon vagy e-mailben, a rögzített adatok alapján, időpont egyeztetés céljából. Adatait egyéb célra (pl. hírlevél, stb.) külön hozzájárulás nélkül nem használjuk fel.

Részletes adatvédelmi tájékoztatónkat itt olvashatja el.

Bölcsességfog

Sokan félnek a bölcsességfogakkal kapcsolatos problémáktól, a bölcsességfog illetve a körülötte lévő íny és csont begyulladásától. A bölcsességfoggal kapcsolatos problémák döntően az alsó bölcsességfogaknál jelentkeznek (impaktált bölcsességfog / retineált bölcsességfog). Ennek oka rendszerint az, hogy az állcsontok növekedése során nem alakul ki elég hely a bölcsességfog számára. A bölcsességfog nem, vagy csak részben tud előtörni. A körülötte lévő ínyterület megfelelő tisztítása nehéz, sok esetben lehetetlen. A bölcsességfog körül, illetve az ínybarázdában felgyülemlő lepedékben lévő baktériumok okozzák a bölcsességfog fájdalmát, megbetegedését.

A gyógyítás lényege, hogy tisztítható körülményeket teremtsünk. Első fokozatként megtanítjuk azokat a fogásokat a páciensnek, amelyekkel saját maga tudja tisztítani a bölcsességfog környezetét. Ha ez nem elég a probléma megoldásához, lehetőség van a környező ínyszövet eltávolítására a rendelőnkben alkalmazott nagyfrekvenciás rádiósebészeti készülék segítségével. Ha ez sem segít, akkor el kell távolítani a bölcsességfogat. A foghúzás után az íny begyógyul, és megszűnik az ínytasak, mely a gyulladás, a fájdalom alapját képezte.

A bölcsességfogak gyulladása súlyosabb megbetegedéshez is vezethet. A nyakizmok közötti hártyák mentén a gyulladás leterjedhet a mellüregbe és akár a szív körüli képletek súlyos fertőzését is okozhatja.

Célszerű a bölcsességfogak első fájdalmakor jelentkezni a rendelőnkben. Ilyenkor még az esetek többségében lehetőség van a bölcsességfog eltávolítását elkerülni.

Ínnyel fedett bölcsességfog
Ínnyel fedett bölcsességfog

Rádiósebészeti módszerrel felszabadított bölcsességfog
Rádiósebészeti módszerrel felszabadított bölcsességfog

Lehetőség van altatásban, éber szedációban is elvégezni a bölcsességfog eltávolítását.