Elérhetőség

Varsányi Irén utca 33/B
H-1027 Budapest,
Hungary

E-mail: hontidentoffice@gmail.com

Skype: dentistinhungary.hu

Telefon/fax: +36 1 212 22 80

Visszahívást kérek


pl.: 30 1234567

A fenti adatközléssel Ön hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink megkeressék Önt telefonon vagy e-mailben, a rögzített adatok alapján, időpont egyeztetés céljából. Adatait egyéb célra (pl. hírlevél, stb.) külön hozzájárulás nélkül nem használjuk fel.

Részletes adatvédelmi tájékoztatónkat itt olvashatja el.

Gyökérkezelés

A fogfájás leggyakoribb oka a fog belső részében lévő élő elemek gyulladása, elhalása, baleset következtében történő sérülése.

Bármely ok is áll a fájdalom hátterében, a megoldás a fog belsejében lévő gyulladt, fertőzött, elhalt szövetek (fogbél, pulpa) eltávolítása, a gyökércsatorna fertőtlenítése, majd hermetikus tömése.

Gyulladt fogbél és gyökércsúcs
Gyulladt fogbél és gyökércsúcs

Gyulladt szövet
eltávolítása
Gyulladt szövet eltávolítása

Gyökércsatorna hermetikus tömése
Gyökércsatorna hermetikus tömése

Rendelőnkben a legkorszerűbb elektromos mérőműszer és röntgen segítségével határozzuk meg a gyökércsatorna hosszát, mely a hermetikusan záró, tartósan jó gyökértömés alapja. A gyökércsatorna megmunkálására a legkorszerűbb gépi tágító eszközöket használjuk. A panaszmentes steril gyökércsatornát a legkorszerűbb termoplasztikus speciális tömőanyaggal zárjuk.

A fog koronai részében lévő kisebb-nagyobb nyílást fehér fogtöméshez használt anyaggal zárjuk a gyökérkezelés után néhány nappal. Gyakran a gyökérkezelés sorsára jutott fogban korábban is már nagy tömés volt. Ilyen esetekben, illetve hegyes csücsökkel rendelkező fogak esetében gyökércsapot és koronát kell készíteni. Ez azért is célszerű a gyökérkezelésen átesett fogak esetében, mert a gyökérkezelt fog (hasonlóan egy elhalt faághoz) már nem él, kiszárad, és könnyen letörik. Ez előzhető meg a korona készítésével.